Elekes-Czaga OrsolyaKLINIKAI ÉS MENTÁLHIGIÉNIAI FELNŐTT SZAKPSZICHOLÓGUS

A központ társalapítója

Jelenleg anyasággal kapcsolatos teendőit látja el a Központ szervezési feladatai mellett.


Több, mint 25 éve foglalkozom a lélektani segítségnyújtással és ezt teljessé teszi a spirituális szemléletmód, ami a jungi és transzperszonális pszichológiában is alapvető. Szakmai életutamat az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezdtem, ami nagyszerű útravalót és mestereket adott a klinikai tapasztalatok terén, nehéz terepen. A pszichiátriai osztályos munkáim mellett párhuzamosan dolgoztam gyerekekkel, családokkal is. Férjemmel közös kutatási területünk az ősi gyógyító rítusok, szertartások alkalmazása a jungi lélektannal karöltve - szép eredményeket értünk el és publikáltunk a bizonyítékon alapuló gyógyításban hívők számára is elismert módon. Egy ideje teljes mértékben magánrendelés keretében dolgozom. A Mályva téri pszichológiai központunk egyik létrehozója, szervezője vagyok.

Az utóbbi időben növények erejével, terápiás tisztaságú illóolajokkal is támogatom az erre igényt tartókat a gyógyulási, kibontakozási folyamatban.

Az önismereti munkában a problémamegoldás, a gyógyulás, a fejlődés alapfeltétele a változás és a szembenézés képessége. Az út nehéz, néha megrázó is lehet. Azonban ezekkel az érzésekkel nem egyedül kell megküzdeni, pszichológusként jelen vagyok, ismereteimmel és tapasztalataimmal segítek és végigkísérem a folyamatot. Ahol szükséges, segítek oldani a változás akadályában álló gátakat. Pszichológusként látom a másikban azt, akivé válhat; érzékelem a kliensben a belső kincseket és lehetőségeket. Ahogyan a nyers ásványból csiszolt drágakő lesz, így formáljuk ketten a fejlődés és önmegvalósítás folyamatában a személyiséget. Így megtörténhet a saját válaszok megtalálása, a mély belátás, a ráébredés és az erő megérkezése a kívánt változáshoz. Számomra a hozzám fordulók segítése, beavatása a lélek világába elhívás és megtiszteltetés; olyan szolgálat, melyben a hiteles, tiszta közvetítés alapfeltétel. A Magyar Orvosi Kamara tagja és a Magyar Jung Egyesület tisztségviselője vagyok.


ALKALMAZOTT MÓDSZEREK

  • Jungi analitikus szemléletű pszichoterápia
  • Relaxációs módszerek, autogén tréning
  • Szimbólumterápiás, álompszichológiai tanácsadás
  • Ősi gyógyító eljárások, rítusok, lélekutazás, szertartások
  • Kommunikációs és konfliktuskezelési tanácsadás

ÁLTALAM KÍNÁLT TERÁPIÁS FORMÁK

  • Pszichoterápia felnőtteknek és kamaszoknak
  • Pszichoterápia pároknak és babára váróknak
  • Önismereti csoportok
  • Online tanácsadás skype-onKérdése van? Időpontot szeretne? Kérjük, írjon nekünk üzenetet. Levelében jelölje meg, melyik munkatársunkkal szeretné fölvenni a kapcsolatot.