Cikkeink 

Az évnek ez az időszaka a szeptemberben iskolába készülő kisgyerekek családjai számára izgalmas, várakozással teli, egyben komoly döntéseket igénylő idő.

Jean Shinoda Bolen, a Kaliforniai Egyetem pszichiátriai klinikájának professzora a görög mitológia istennő alakjaira építve dolgozta ki elméletét több évtizedes terapeutai gyakorlattal a háta mögött, melyben a nőiség lélekrajzát új szempontból közelítette meg (1). Az istennőkhöz kapcsolódó jellemző tulajdonságok és történetek alapján alakított ki...

Napjainkban sok családot foglalkoztat ez a kérdés, különösképp azért, mert az alig 6 éves kisgyermekeknek az új törvényi szabályozás szerint iskolába kell mennie.

Napjainkban folyamatosan fejlődik a mentális-érzelmi tudatosságunk és már nem "ciki", ha valaki egy adott élethelyzetben szakmai segítséget kér, pszichológushoz fordul. Azonban még mindig sok a tévhit az ilyen típusú segítség igénybevételével kapcsolatban. Sokan nem is tudják, milyen esetben érdemes szakember segítségét kérni, és elképzelésük sincs...

Már az első találkozás előtt felmerühet a kérdés a szakemberhez forduló egyénben, hogy a pszichológust mennyire köti a titoktartás, elmondhatja-e őszintén a problémáit.