P. Horváth Anikó

.


PSZICHOLÓGUS, SZEXUÁLPSZICHOLÓGIAI SZAKPSZICHOLÓGUS, AUTOGÉN TRÉNER
Kiemelt érdeklődési területem a pár- és családterápia és a szexuálpszichológia. 

Személyközpontú szemléletben dolgozom, vallom, hogy az empátia, a feltétel nélküli elfogadás, a hitelesség és az ezekre épülő bizalmi kapcsolat a pszichológusi munka alapja. Klienseimre partnerként tekintek, akikkel közösen haladunk a kitűzött cél felé. Munkám során többféle módszerrel, változatos eszközökkel dolgozom, melyeket minden esetben egyedileg, a hozzám fordulók problémájához igazodva választok ki. Relaxációs technikaként az autogén tréninget használom, a párkapcsolati konzultációs munkában többek között az érzelem fókuszú terápia módszerét alkalmazom. Úgy vélem, a mindkét fél számára kielégítő szexualitás megléte alapfeltétel a jól működő párkapcsolathoz, aminek megteremtésén a pár tagjainak közösen kell munkálkodnia. Ebben nyújtok segítséget a szexuálpszichológiai konzultáció keretében.

Úgy gondolom, csak megfelelő önismeret birtokában válhatunk életünk főszereplőjévé és irányítójává. Az önmagunkkal való munka nem könnyű feladat, de eközben megismerhetjük szükségleteinket, tisztába kerülhetünk belső erőforrásainkkal, a céljainkhoz kapcsolódó megoldási lehetőségekkel, és tudatosan alakíthatjuk személyiségünket. 

 

 Életünk bizonyos szakaszaiban olyan problémákkal, krízishelyzetekkel is szembesülhetünk, melyek megoldása meghaladja a saját erőforrásainkat. Ilyenkor külső segítségre van szükségünk, ahol elfogadó, ítéletektől mentes közegben kaphatunk támogatást a feldolgozáshoz, továbblépéshez. 

Feladatomnak tartom, hogy a klienseimmel történő közös munka során segítsek felismerni a választási lehetőségeket, támogassam a döntéshozás és felelősségvállalás képességét.

"Ölelj át" csoport pároknak: a program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében. A nyolc alkalmas kurzuson a párok megadott tematika alapján, kettesben gondolhatják végig az adott témákat a saját konkrét tapasztalataik alapján. Kis létszámú csoportok indulnak. 


AZ ALÁBBI TÉMÁKBAN FORDULHATNAK HOZZÁM:

 • életciklusokhoz kapcsolódó problémák, krízishelyzetek, életközépi válság
 • önismeret fejlesztés, önértékelési problémák
 • kommunikációs készségek fejlesztése, konfliktuskezelés
 • stressz kezelés, relaxációs technikák (autogén tréning)
 • szexualitást érintő problémák (szexuális zavarok, nemi identitást érintő kérdések)
 • párkapcsolati problémák
 • a női életút kérdései, női szerepek


PÁROKNAK 

 • párterápiás konzultáció (kommunikációs és konfliktuskezelési problémák, elköteleződési problémák, intimitás hiánya, kiüresedett kapcsolat, harmadik fél megjelenése, válás közeli helyzet, szexualitás hiánya, szexuális zavarok)
 • házasságkötés előtti konzultáció
 • "Ölelj át!" csoportok (érzelem fókuszú terápiára épülő foglalkozások párok számára)

CSALÁDOKNAK

 •  ADHD-s érintettség a családban
 • családterápiás konzultáció


Kérdése van? Időpontot szeretne? Kérjük, írjon nekünk üzenetet. Levelében jelölje meg, melyik munkatársunkkal szeretné fölvenni a kapcsolatot.